Marihuanové maslo – ako ho správne pripraviť? Nový recept – chuť ako od babičky!

Marihuanové maslo určite nie je žiadnou novinkou, ktorá by tebe – vernému fanúšikovi zelenej rastlinky, dokázala vyraziť dych. Je mi to jasné, nepoznáme sa od piatku. Cannabutter si už pred polstoročím na legendárnom Woodstocku natierali na sendviče terajší dôchodcovia, kde si ho vychutnávali spolu s vystúpením hviezdneho Jimiho Hendrixa. Receptov na výrobu marihuanového masla je viac – internet ponúka rôzne variácie jeho prípravy. Dnes ti ukážem, ako to robím ja – postup nie je vôbec zložitý a výsledok je výnimočne delikátny. Sleduj pozorne – určite to zvládneš aj bez kuchárskej knihy a kurzu varenia. Ak si pripravený, môžeme začať!

Čo všetko budeš potrebovať? Píš si – tu je zoznam!

Najskôr si musíš pripraviť všetky ingrediencie a pomôcky, bez ktorých sa nepohneme z miesta. Prichystaj si približne 5 litrový hrniec, zhruba 7 dcl uzatvárateľný pohár z varného skla, stredne veľkú misku (môže byť plastová, keramická – akákoľvek), bavlnenú gázu, veľký papierový kávový filter, 3 – 4 klasické gumičky, 500g masla, polievkovú lyžicu a ešte to najdôležitejšie – 30g kvalitného (!) konope. Množstvo trávy je v recepte nastavené na výrobu high-power masielka – ak sa na to necítiš, dávku si o pár gramov zredukuj do kategórie light. Nie sme všetci rovnakí – každému podľa chuti!

Recept na konopné maslo - ingrediencie na bielom pozadí: gáza, miska, gumičky, kávový filter, hrniec, lyžica, maslo, šišky konope a uzatvárateľný sklenený pohár

Si ready? Super – začíname variť!

Svoju bylinku musíš v prvom rade poriadne rozdrviť – mala by byť čo najjemnejšia. Použi drvičku – grinder, ak si lemravejší, pomôž si hoc aj mixérom – svoj matroš rozbi na prach! Podrvenú bylinkovú zmes dôkladne zabaľ do niekoľkých vrstiev gázy – snaž sa vytvoriť tvar malej gule. Gáza musí byť zbalená a zviazaná pevne – ani zrnko ganje sa nesmie dostať za žiadnu cenu von. Nieže to odflákneš, vyšlo by ťa to draho!

Si šikovný, robíš to správne – smelo pokračuj!

Do polovice hrnca napusť vodu a daj ju zovrieť na sporák. Ak už voda vrie, do stredu hrnca vlož pohár z varného skla. Hladina vriacej vody má siahať približne do polovice výšky vloženého pohára. Na dno pohára vlož gázu s podrvenou marihuanou. Maslo pokrájaj na menšie kúsky, tieto postupne všetky poukladaj na gázu v pohári. Chvíľu počkaj, kým sa maslo rozpustí, potom pohár opatrne uzavri viečkom. Viečko riadne dotiahni – z pohára nemôže unikať vlhkosť a teplo, vytvoríš tak ideálne podmienky na lúhovanie. Okrem toho, nemusí hneď celý panelák cítiť, aký si ty konopný Jamie Oliver.

Hrnček, var! A ty čítaj – to najlepšie ešte len príde!

Var vody udržiavaj mierny, stačí sem-tam bublinka. Nerob v hrnci jacuzzi! Na slabom ohni nechaj pohár vo vodnom kúpeli aspoň 4 hodiny – výšku hladiny vody udržuj jej občasným dolievaním. Obsah pohára aspoň raz za hodinu premiešaj polievkovou lyžicou – vstrebávaniu účinných látok do masla to len pomôže. Následne pohár z hrnca vyber a nechaj ho chvíľku vychladnúť – nie však pridlho, len aby nebol úplne horúci. Zlož viečko – miesto neho nasaď na pohár papierový kávový filter, ktorý po obvode prichytíš gumičkami. Filter upevni poriadne silno – z pohára nesmie skĺznuť a musí dokonale tesniť. V prípade núdze môžeš ako filter použiť aj viac vrstiev čistej gázy – výsledok bude podobný. Keď si to zvládol, priprav sa, budeme cediť!

Recept na konopné maslo - hrniec s vareškou obsahujúci roztopené maslo, vedľa je položená miska z už stuhnutým maslom ozdobeným konopným listom

Vydrž – finále sa blíži! Môžeme pokračovať?

Pohár otočíš hore dnom (pomaly a opatrne!) a jeho obsah precedíš cez kávový filter do pripravenej misky. Buď trpezlivý a neponáhľaj sa – daj šancu aj poslednej kvapke. Marihuanové maslo má teraz riedku olejovitú konzistenciu – chvíľu mu potrvá, kým cez filter pretečie. Potom ešte z prázdneho pohára vyber gázu s trávou a rukami z nej do misky vytlač aj ten posledný mililiter vzácnej tekutiny. Sily máš dosť – stískaj ostotristo! Misku s maslom už len vložíš do chladničky a počkáš pár hodín, kým poriadne stuhne. Keď neskôr misku z chladničky vyberieš, bude sa v nej blýskať tvoje delikátne – vlastnoručne vyrobené marihuanové maslo. Vynaložené úsilie určite stálo za to, svoj zelený poklad si teraz môžeš užívať plnými dúškami!

Marihuanové maslo je zdravšia alternatíva užívania konope! Prečo?

Odpoveď je jednoduchá. Marihuanové maslo ťa dostane do raušu čistejšou cestou – nepotrebuje oheň a nevytvára dym. Pri fajčení šlukovky či jointa sa ti do tela okrem aktívnych látok dostane aj kopec škodlivých splodín horenia – pri konopnom masle to logicky nehrozí. Pri dávkovaní nebuď pahltný a nedočkavý – vždy začni menšou porciou! Počítaj s tým, že energia konopného masla sa niekedy prejaví až po hodine, účinok však trvá dlhšie – často aj 8 hodín! Konopné maslo ti v chladničke vydrží aj dva mesiace – ako ťa však poznám, u teba sa pokaziť určite nestihne. Tak teda, dobrú chuť a veľa zábavy!

Článok pre teba pripravil Vojtech

Vojto

Vášnivý fajčiar a externý copywriter, spracuje akúkoľvek tému pútavo a zrozumiteľne. Podelí sa s vami o skúsenosti, ktoré majú cenu zlata a informácie, ktoré inde nenájdete.